Tuina kitajska masaža

Tuina masaža je del, štiritisoč let stare, tradicionalne kitajske medicine. Je masažna tehnika, ki vključuje masažo, akupresuro, ventuze, mokso, manipulacijo sklepov. Tuina masaža preko
meridianov in akupresurnih točk vzpostavlja boljši pretok energij (Qi), deluje protibolečinsko, ugodno vpliva na psihofizično ravnovesje in počutje. Prednost tuina terapije je v tem, da omogoča odkrivanje že nastalih energetskih neravnovesij v telesu in na ta način omili ali prepreči nadaljnji razvoj težav ali bolezni.

Masažo po principih tuina terapije priporočamo kot preventivno tehniko, ki krepi imunski sistem, izboljšuje prekrvavitev, vrača telesu prožnost ter pripomore k boljšemu splošnemu počutju. Le ta se priporoča tudi pri funkcionalnih okvarah in poškodbah gibalnega sistema (kite, vezi, mišice) ter kroničnih in akutnih težavah prebavnega, reprodukcijskega in dihalnega sistema. Tehnika se lahko uporabi tudi pred in po športnih aktivnostih, tekmovanjih.

Tuina masaža je neagresivna metoda, zato se lahko uporablja tudi pri otrocih in pri starejših osebah, njen blagodejni učinek pa se občuti še dalj časa po terapiji.

Fiziovital s.p.

Fizikalna in manualna terapija, masaže
Mateja Šmajdek s.p.
Šmihelska cesta 3
8000 Novo mesto

Delovni čas:
pon-petek: od 8.30h-13.30h 16.30h-19h
sobota: po dogovoru
nedelja, prazniki: zaprto