Masaže

Masaža je ena starejših  oblik zdravljenja, ki izvira iz tradicionalnih kultur, in koristi ljudem vseh starosti kot sestavni del zdravljenja ali v preventivni namen.

Bistvo masaže je dotik, ki učinkuje na celotno telo, zlasti pa na mišice, kožo, živčni sistem, krvni in limfni obtok, na sklepe in obsklepne strukture, na dihala, prebavila ter psihično počutje človeka. Z masažo dosežemo boljšo prekrvavitev kože in mišic, omehčamo podkožno celičje, zmehčamo zatrdline in brazgotine, hitreje odstranimo presnovne produkte, zmanjšamo bolečino, povečamo gibljivost in prožnost mišic, sproščamo medrebrne mišice in sklepe, povišamo mišični tonus v steni črevesja, pospešimo peristaltiko. Masaža izboljšuje tudi duševno počutje, pomirja in sprošča.

Poznamo več vrst masaže: klasična masaža, kozmetična masaža, športna masaža, terapevtska masaža V Fiziovitalu se poslužujemo terapevtske masaže, klasične sprostilne masaže in refleksne masaže stopal.

Kdaj masaža ni primerna: pri kožnih vnetjih, pri povišani telesni temperaturi, pri vseh novotvorbah, pri težjih mentalnih stanjih, pri svežih in odprtih ranah, pri svežih zlomih, izvinih, izpahih, pri tromboflebitisu, krčnih žilah, težjih srčnih obolenjih, po večjih obrokih hrane, pri vnetju limfni žil, pri nosečnicah v zadnjem tromesečju.

Fiziovital s.p.

Fizikalna in manualna terapija, masaže
Mateja Šmajdek s.p.
Šmihelska cesta 3
8000 Novo mesto

Delovni čas:
pon-petek: od 8.30h-13.30h 16.30h-19h
sobota: po dogovoru
nedelja, prazniki: zaprto